Voor het eerst naar school

Foto 31

Sommige kinderen staan te springen om te starten op de basisschool, terwijl andere kinderen het misschien een beetje spannend vinden. Bij de Tandem ontvangen we uw kind met open armen en nemen we de tijd om uw kind een warme start te geven.

We adviseren ouders om hun kind tussen tweeënhalf en drie jaar aan te melden. Het mag natuurlijk ook eerder en we hanteren geen wachtlijst. Ongeveer een half jaar voor de vierde verjaardag van je kind nemen wij contact met je op om informatie uit te wisselen en zo’n zes weken van tevoren ontvang je een welkomstkaartje. Je krijgt dan ook te horen in welke groep je kind geplaatst is.

We willen nieuwe leerlingen graag een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Tijdens de wendagen kunnen kinderen hun nieuwe groep en leerkracht op hun eigen tempo leren kennen. Ook maken zij kennis met het ritme en de dagindeling op school.

Als de kinderen 4 jaar zijn en echt op school zitten weten wij dat zij gebaat zijn met een rustige start. Hierdoor is er sneller aansluiting met andere kinderen in de groep en is er eerder betrokkenheid in activiteiten. Dit betekent dat kinderen de eerste weken in overleg met u halve dagen naar school gaat en dit opbouwt naar hele dagen.

Peuterpret

Een aantal keer per jaar organiseren wij een paar momenten op onze school voor peuters die tweeënhalf of ouder zijn. Zij kunnen een uurtje komen spelen en knutselen in de kleuterklas en alvast wennen aan de school. Als ouder kun je alvast de sfeer proeven en je laten informeren door de leerlingen en de directeur. De koffie/thee met iets lekkers staat klaar! Ook de kinderen die zich al bij ons hebben ingeschreven zijn van harte welkom om lekker mee te spelen en vast te wennen op school.

Missie en visie

Op De Tandem geven we kinderen de tools en het vertrouwen om de toekomst tegemoet te gaan.

Voor het eerst naar school

Een goede start maakt het verschil!

De Graafgroep! Voor meer en hoogbegaafden

Benieuwd hoe ons onderwijs voor meer en hoogbegaafden er uit ziet?