Kleuteronderwijs

DSC_2392-2

Spelend leren in de onderbouw

Spelend leren is essentieel voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kleuters spelen in de klas, in de gezellige themahoeken, buiten op het schoolplein en in het speellokaal.

Inspirerende thema’s

Kleuters leren aan de hand van thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. Denk aan de bakker, de seizoenen of ridders en kastelen. Binnen de thema’s bedenken we met ons team hoeken en opdrachten waarmee de kinderen aan hun ontwikkeling werken.

Ontwikkeling

Naast het spelend leren hebben we veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kleuters. Het is belangrijk dat ze met plezier naar school gaan en zich veilig voelen. Kinderen leren op school samen te spelen, samen te leren en elkaar te helpen. Ze leren elkaar te vertrouwen en durven voor elkaar op te komen. We volgen daarvoor de ontwikkelingslijnen. De doelen die daarbij horen, volgen we per periode en verwerken we in de thema’s.

Engels vanaf groep 1

Vanaf groep 1 krijgen de kinderen Engels aangeboden in de vorm van liedjes en spelletjes die passen bij hun belevingswereld. Zo investeren we in een goede basis voor later.

Missie en visie

Op De Tandem geven we kinderen de tools en het vertrouwen om de toekomst tegemoet te gaan.

Voor het eerst naar school

Een goede start maakt het verschil!

De Graafgroep! Voor meer en hoogbegaafden

Benieuwd hoe ons onderwijs voor meer en hoogbegaafden er uit ziet?