Ouders en kinderen aan het woord

DSC_2071-2-2

Wat ouders en kinderen zeggen

Wat maakt de Tandem nou zo uniek volgens onze ouders en leerlingen? Dat lees je hier.

Wij ervaren de Tandem als een zeer prettige school. Er heerst een hele fijne sfeer, het is goed voelbaar wanneer je de school binnenkort. De school is kleurrijk en knus en er worden veel activiteiten georganiseerd. Veel ouders zijn heel sociaal, waardoor we veel gezelligheid ervaren op het schoolplein. We hebben bewust voor Dalton onderwijs gekozen, omdat het de autonomie en zelfstandigheid van onze kinderen stimuleert. Wat ik ook leuk vind is de diversiteit aan achtergronden en culturen op De Tandem; het is een afspiegeling van onze samenleving. Het groene schoolplein nodigt ook uit om lekker te spelen, we houden van groen! Ik kan De Tandem zeker aanbevelen.

Fiona Kröder, moeder van Naomi (4B) en Joshua (2B)

De reden dat wij vier jaar geleden voor de Tandem hebben gekozen als school voor onze dochter was de rustige sfeer die wij ervaarden in de school. Ook sprak ons de diversiteit van leerlingen aan. Nu onze dochter in groep 4 zit hebben we kunnen ervaren dat dit een waardevolle toevoeging is aan de school, hierdoor komt zij namelijk in aanraking met diverse culturen, waarden en normen, idee├źn en meningen. Voor ons gevoel draagt dit bij aan het elkaar leren te begrijpen, te respecteren en om van elkaar te leren.

De Tandem is een school waar zelfstandigheid wordt aangemoedigd, wij merken hierdoor dat onze dochter een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft ontwikkeld. Ook wordt er gestimuleerd om eigen keuzes te maken en is er oog voor de talenten van de leerlingen. Zo heeft onze dochter al een paar keer mogen dansen bij het Tandem-festival en mocht zij gitaar spelen voor Sinterklaas.

Daarnaast worden er leuke dingen georganiseerd zoals de boekenmarkt, een sponsorloop, een uitje naar de boerderij of naar een techniek-dag van de middelbare school. Ook zijn er verschillende soorten lessen van gastdocenten sport en muziek.

Linda Mocking, moeder (groep 4)

Op de Tandem krijgen we taakwerk en daardoor leer je goed om te plannen. Ook doen we veel met muziek en zingen we in de grote hal. Soms doen we ook leuke projecten. Ik vind het dus een leuke school.

Mila (leerling)

De Tandem is een openbare school waar veel kinderen op zitten met verschillende geloven en culturen die je tegenkomt en waar je meer over kunt leren. Dat vind ik interessant en andere kinderen ook. Zo kom je meer te weten over andere verschillen en andere mensen die er zijn.

Wissal (leerling)

Ik vind dat de Tandem goed luistert naar wat de kinderen willen en wat ze ergens van vinden. We doen ook vaak gezellige en creatieve dingen, zoals zingen en circuit!! Ik vind het heel fijn op deze school!!

Anna (leerling)

Missie en visie

Op De Tandem geven we kinderen de tools en het vertrouwen om de toekomst tegemoet te gaan.

Voor het eerst naar school

Een goede start maakt het verschil!

De Graafgroep! Voor meer en hoogbegaafden

Benieuwd hoe ons onderwijs voor meer en hoogbegaafden er uit ziet?